HTML

Visszük a pálmát

Egy dinamikusan fejlődő magyar vállalat inszájder blogja. Az Oázis Kertészet kereskedelmi és szappanopera szemszögből, az íróasztal mögül és a helyén: a kertben. Öko-barát, zöld zóna, tippek, trendek. Kreatív kertészet, mindenek felett. A fikusz legyen velünk!

Utolsó kommentek

  • kissbogi22: Ötletes! - bár én nem tudnám elképzelni a fürdőben :) (2011.07.25. 16:05) (Pont) egy talpalatnyi zöld
  • PinkPipi: @salix: Köszönjük a bíztatást, nagyon igyekszünk:) A köztéri növénytéma jó ötlet, felvetem a koll... (2010.05.25. 14:31) Madridból jelentjük
  • salix: Sziasztok, először is gratulálok a bloghoz, jó az ötlet és jó a megvalósítás is, meg mellesleg kor... (2010.05.24. 08:46) Madridból jelentjük
  • groenhersenen: @Seang Lee: Kolléga tárgyal. Van utalvány 1000-es és 5000-es címletben. Jó ajándék lesz! (2010.04.23. 16:07) Shopping, shopping, shopping...
  • Seang Lee: Draga Peppery, olykor nem konnyu a valtas, de viragok, zoldek koze szerzodni szerintem mindig nye... (2010.04.23. 13:16) Shopping, shopping, shopping...
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.04.20. 22:20 peppery

Shopping, shopping, shopping...

Nos, akkor tollát veszi(k) a mindenfélét beszerző vezető(k).Friss hús került ugyanis a piacra januártól. Elődöm, akinek helyét igyekszem minél kisebb zökkenőkkel átvenni, már a pelenkák és a cumisüvegek készleten tartásával tölti mindennapjait, és nem a raktáros kocsikat húzza át az üzleten, hanem a babakocsit tolja a ragyogó napsütésben. (Innen is pusszantás a legifjabb Oázis babának!)

Szóval új vagyok minden téren, de igyekszem gyorsan tanulni, és méltó lenni Mesteremhez.

Dekoráru, csecsebecse, kaspódömping

 

Ha megkérdezik, hogy kerültem ide, akkor azt válaszolhatnám, hogy mint az eltévedt vándor a sivatagban, megtaláltam a magam Oázisát. Okleveles kertészmérnökként kezdetben foglalkoztam gumibakokkal, szilentekkel, majd különböző split, multi, vagy légcsatornázható berendezésekkel. Valami azonban hiányzott. Nem voltak ezek elég zöldek, még a mai öko világban sem... így egy lélektani ponton váltottam. Remélem, nem csak én nem bánom a cserét:)

Elődöm másfél hónapos támogatása után immár egyedül igyekszem a kincset érő termékeket kiemelni, és beszállítóik szerződéses hátterét előkészíteni. Ezután a rendelések összekészítésénél szabadjára engedhetem fantáziám, persze bizonyos kereteken belül... Majd jöhet - a néha igen hosszas - várakozás, amíg az áru beérkezik a központba. Ugyan a magyar és európai beszállítók 1-2 hétre, sőt van, amikor pár napon belül küldik a rendelést, a Kínából vagy Távol-Keletről érkező szállítmányokra hosszú hónapokat, néha fél évet is kell várni. A várakozás szépségéről külön bejegyzésben szólok majd.

Tapasztalataimat, tudásomat minden nap növelem, nálunk mindig tanul az ember valami újat. Hol türelmet a vevőkkel, a beszállítókkal, hol egy új, zöld szerzemény becses nevét, kényes igényeit. Ez nem az unalmas munkák egyike.

Ebbe a világba szeretnénk egy kis bepillantást engedni, hogy zajlik az élet a színfalak mögött, milyen döntések sora végén kerül egy-egy szépséges kaspó a polcra, vagy éppen a sok kiváló tápoldat közül miért pont azt tartjuk amit, és nem azt, amit keresetlen kínálnak továbbértékesítésre. Mi igyekszünk gondoskodni arról, hogy a legújabb trend a polcokon legyen. Fontos, hogy mindenki megtalálja azt, amit keres, akár letisztult formákat, akár exkluzív kiegészítőket szeretne. Természetesen nem lehet mindenki igényének eleget tenni, de szeretnénk, ha a többség megtalálná üzleteinkben azt, amit keres, és máskor is visszajönne egy újabb kincsért, ami otthonának, kertjének dísze lehet.

De ha már a kerteknél tartunk! Hisz nem csak a lakásunkat, házunkat lehet díszíteni a férfiak idegeit borzoló ajtódíszekkel, csüngő-lógó pörgettyűkkel, bájos kis figurákkal, amik létfontosságáról csak hölgyvásárlóinkat nem kell különösebben meggyőznünk. Cicomázhatjuk a kertünket is, de akár az erkélyt, teraszt. Hisz szebbnél szebb kültéri kaspóink mellett más kerti kiegészítőink is vannak. Egy szép kovácsoltvas virágtartó, vagy egy csinos kis ágyásszegély, egy jól elhelyezett szobor feldobja az egész kert légkörét...

Egyszóval, Hölgyeim és Uraim, minden együtt egy kellemes kertészkedéssel eltöltött hétvégéhez, hisz itt a tavasz, jön a nyár!

Pálmára fel, az Oázis közel…

2 komment

Címkék: munka mindennapok kert hobbi lakberendezés


A bejegyzés trackback címe:

https://visszukapalmat.blog.hu/api/trackback/id/tr421938415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seang Lee 2010.04.23. 13:16:28

Draga Peppery,

olykor nem konnyu a valtas, de viragok, zoldek koze szerzodni szerintem mindig nyero (fokent ha ezt is tanultad) .en tanarkent kinai ceg kinai zoldjeinek (esatobbijeinek) eladasat (papirmunkait) intezem. na jo, talan ez is öko kicsit. ellenben rolatok jutott eszembe most anyukam kozelgo szulinapja (plusz anyak napja) es mivel Monorhoz kozel lakunk (lakik), ahol is ha jol tudom van egy boltotok itt ragadnam meg az alkalmat hogy megkerdezzem: vasarlasi utalvany/ajandek utalvanyotok van-e? (ki tudja anyukank milyen kaspot, viragmagot, fikuszt kedvel a legjobban iden (mi a trendi..)

elore is koszonet

Lilian

groenhersenen 2010.04.23. 16:07:08

@Seang Lee: Kolléga tárgyal. Van utalvány 1000-es és 5000-es címletben. Jó ajándék lesz!
süti beállítások módosítása