HTML

Visszük a pálmát

Egy dinamikusan fejlődő magyar vállalat inszájder blogja. Az Oázis Kertészet kereskedelmi és szappanopera szemszögből, az íróasztal mögül és a helyén: a kertben. Öko-barát, zöld zóna, tippek, trendek. Kreatív kertészet, mindenek felett. A fikusz legyen velünk!

Utolsó kommentek

  • kissbogi22: Ötletes! - bár én nem tudnám elképzelni a fürdőben :) (2011.07.25. 16:05) (Pont) egy talpalatnyi zöld
  • PinkPipi: @salix: Köszönjük a bíztatást, nagyon igyekszünk:) A köztéri növénytéma jó ötlet, felvetem a koll... (2010.05.25. 14:31) Madridból jelentjük
  • salix: Sziasztok, először is gratulálok a bloghoz, jó az ötlet és jó a megvalósítás is, meg mellesleg kor... (2010.05.24. 08:46) Madridból jelentjük
  • groenhersenen: @Seang Lee: Kolléga tárgyal. Van utalvány 1000-es és 5000-es címletben. Jó ajándék lesz! (2010.04.23. 16:07) Shopping, shopping, shopping...
  • Seang Lee: Draga Peppery, olykor nem konnyu a valtas, de viragok, zoldek koze szerzodni szerintem mindig nye... (2010.04.23. 13:16) Shopping, shopping, shopping...
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.05.18. 18:44 PinkPipi

Madridból jelentjük

 

A múlt héten igazán elegem lett az itthoni rossz időből. Gondoltunk egyet a barátnőmmel, és foglaltunk két fapados jegyet a spanyol fővárosba. Úgy is ki kellett vennem a felgyülemlett szabadságokat…
 

 Madrid jelképe, az eperfáról szemezgető maci, és a közpark csónakázótava.

 

Madrid vidám város, és a helyiek nagyon kedvesek. Bár néha eleredt az eső, a városiak gondtalanul jártak-keltek az utcán, nem zavartatták magukat. A belépők nem drágák, de megeshet, hogy hosszú sorokat kell kiállni egy-egy híresebb gyűjtemény vagy történelmi látványosság megtekintéséhez. Megnéztük a legtöbb nevezetességet, végig jártuk a Prado fantasztikus gyűjteményét, és szigorúan turistamentes vendéglőkbe tértünk be, hogy megkóstoljuk a helyi ízeket. (Onnan lehet tudni, hogy jó helyen járunk, hogy a felszolgáló nem beszél angolul.)

 

 A Tio Pepe neon és a sonka-játékgép kombo egy helyi étkezdében.

Eleinte alig hittük el, de Madrid kifejezetten olcsó a többi nyugat-európai fővároshoz képest. Egy főétel 5-7 eurótól kezdődik, még a jobb helyeken is, aminek örömére persze amit csak lehetett, megkóstoltunk. Mindenkinek figyelmébe ajánlom a spanyol gasztronómia egyik legfontosabb elemét, a jamon serrano-t (serrano sonkát), és a manchego nevezetű juhsajtot. Ne legyünk restek kipróbálni a napi ajánlatokat (feltéve, ha egy szót is értünk abból, ami ki van írva), és a csapolt sörből ne kérjünk ismertet, hagyjuk, hogy azt hozzák, amit ők is innának. Nagyon megéri, két főre 20-25 euróból kiadós és finom ebédet lehet elfogyasztani bármelyik kis utca éttermében.

 

 Gyönyörű a botanikus kert és a pálmaház is.

Madrid igazán zöld. A belváros közepén elterülő hatalmas közpark a városlakók kedvelt helye a sportoláshoz, futáshoz, de a botanikus kertben is szívesen sétálgatnak. A királyi palotanegyed és a környező kerületek legnagyobb része le van zárva a forgalom elől, és mivel az egész város igen magasan, 667 méteren terül el, végig „frisslevegő” érzetünk volt. A metró 12 vonalán bárhova el lehet jutni a városon belül, és ami a legfontosabb, a 8-as vonal elvisz a központi reptér mind a négy termináljához. Igazi kényelem a hátizsákos turistáknak :) A belső kerületekben minden járásnyi időre van, így még akkor is érdemes metró helyett inkább sétával megközelíteni a nevezetességeket, ha kicsit szemerkél az eső.
 
Következő bejegyzésemben barcelonai élményimet osztom meg!

2 komment

Címkék: utazás külföld


A bejegyzés trackback címe:

https://visszukapalmat.blog.hu/api/trackback/id/tr912013530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

salix 2010.05.24. 08:46:36

Sziasztok, először is gratulálok a bloghoz, jó az ötlet és jó a megvalósítás is, meg mellesleg korrekt a honlap is, hajrá, csak így tovább!
A madridi kiruccról az jutott eszembe, hogy nem volna valamelyikőtöknek kedve és ideje olyan témájú posztokat (is) összeütni, mint mondjuk köztéri növényalkalmazás Európa különböző éghajlatú nagyvárosaiban? Trendi dolog ma a mediterrán kert, de érdekes lenne mondjuk egy londoni vagy pláne stockholmi közpark bemutatása kertészeti szempontból... Tudom, nem kifejezetten a cég profilja, és lehet, hogy csak engem érdekel :)))
További jó munkát kívánok a diósdi üzlet vonzáskörzetéből ;-)

PinkPipi 2010.05.25. 14:31:36

@salix: Köszönjük a bíztatást, nagyon igyekszünk:)
A köztéri növénytéma jó ötlet, felvetem a kollégáknak, hogy mit gondolnak a megvalósítás mikéntjéről. Lehet, hogy először hazai közterekkel indulunk el, aztán csinálunk majd "akkor és most" típusú bemutatásokat... Várjuk a további ötleteket!
süti beállítások módosítása