HTML

Visszük a pálmát

Egy dinamikusan fejlődő magyar vállalat inszájder blogja. Az Oázis Kertészet kereskedelmi és szappanopera szemszögből, az íróasztal mögül és a helyén: a kertben. Öko-barát, zöld zóna, tippek, trendek. Kreatív kertészet, mindenek felett. A fikusz legyen velünk!

Utolsó kommentek

  • kissbogi22: Ötletes! - bár én nem tudnám elképzelni a fürdőben :) (2011.07.25. 16:05) (Pont) egy talpalatnyi zöld
  • PinkPipi: @salix: Köszönjük a bíztatást, nagyon igyekszünk:) A köztéri növénytéma jó ötlet, felvetem a koll... (2010.05.25. 14:31) Madridból jelentjük
  • salix: Sziasztok, először is gratulálok a bloghoz, jó az ötlet és jó a megvalósítás is, meg mellesleg kor... (2010.05.24. 08:46) Madridból jelentjük
  • groenhersenen: @Seang Lee: Kolléga tárgyal. Van utalvány 1000-es és 5000-es címletben. Jó ajándék lesz! (2010.04.23. 16:07) Shopping, shopping, shopping...
  • Seang Lee: Draga Peppery, olykor nem konnyu a valtas, de viragok, zoldek koze szerzodni szerintem mindig nye... (2010.04.23. 13:16) Shopping, shopping, shopping...
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.04.18. 20:57 PinkPipi

Az első

Szeretettel üdvözlünk mindenkit! Ez itt a legelső bejegyzésünk, és innentől nincs visszaút: az első bevállalós vállalat blogban mondja el. Lerántjuk a leplet, miként is működik egy sikeres kiskereskedelmi (arany)lánc dolgozói szemüvegen át. Néha azért a vállalatvezetést is hagyjuk szóhoz jutni.

 
Pár szót erről az egészről…
 
Az Oázis Kertészet Magyarország legnagyobb kertészeti kiskereskedelmi lánca. A múlt század 87. évében az alapító házaspár gondolt egyet, belevágott a virág bizniszbe, majd sokévnyi munka, és 3 saját áruház felfuttatása után az ezredfordulón fiuk egy álmot látott. Ekkor született meg a családi összkoponyából a ma már 13 tagot számláló franchise rendszer, ami az ágazat "legnyugatibb" kertészeteit vonultatja fel itt „keleten”. Szintén sikertörténet a családi, második generációs vezetés alatt lévő dísznövény nagykereskedés, amely az utóbbi 3 év alatt sokszorozta bevételeit. A lánc pikáns számadatokkal és izgalmas statisztikákkal fűszerezett eredményeiből következő bejegyzésekben falatozunk. Ez most itt az előétel.
 
Kertparti a kollégákkal a mohácsi áruházban. Sokan vagyunk.
 
Miről is fog szólni ez a mi kis blogunk?
 
Rólunk. Azokról, akik a céget alkotjuk. Fog írni a mindenfélét beszerző vezető, a hihetetlen HR-es, a folyton pörgő marketing és franchise igazgató és az üzleti ügyfelek által indukált áramot vezető is. Nagyon érdekesek lesznek a faiskolai, dísznövény és dekorációs területeket irányító kollégák írásai, és ha tehetjük, tollat adunk a lehető legtöbb vidéki áruházvezető kezébe is. Természetesen írni fog a blog értelmi szerzője, az egyedüli és utánozhatatlan kreatív vezető, illetve az Oázis magazin főszerkesztője is. Mindkettő én magam lennék. Reményeink szerint a vállalatvezetést is be tudjuk majd vonni egy kis közös bloggolásba, és akkor rózsaszín, illatos tündérmesénk kiegészül egy késhegynyi pénzügyi rémtörténettel is. Természetesen a hazai és nemzetközi szakmai hírközlések és eszmefuttatások mellett teret kapnak más témák és gondolatok, megvillantunk egy kis részt saját magunkból, meglátásainkból és cégen kívüli mindennapjainkból. Mivel mindenki a saját szakterületén érzi legjobban a terepet, ezért több mint valószínű, hogy egyelőre mindenki marad a saját kaptafájánál, bár ide-oda átnyúlások bizonyosan lesznek. Egyszóval marketroid kollégánk a cég célcsoport analízis mátrixáról, a kertésznadrágos fiú pedig szakszerű viráglátásról ír.
 
Miért is lesz ez nekünk olyan jó?
 
1, Mivel nem sok embernek van lehetősége saját és közvetlen kollégái munkáján felül belelátni a cége működésébe, érdekes lehet egy nagyvállalati struktúra felé haladó vállalkozás történeteiből szemezgetni.
2, Szerintem nem kérdés, hogy ha ügyesek vagyunk, sokan fogtok minket olvasni, és ez nekünk ismertséget hoz. Ez márketinges szemszögből nem utolsó.
3, Fontosak lesznek számunkra a kommentek is, melyek egy része biztos személyes vélemény lesz rólunk, másik része inkább nekünk szegez újabb kérdéseket, de számítunk építő jellegű javaslatokra, véleményekre is. Így az olvasók és mi is kapunk valamit, ami már önmagában is jó üzlet mindenkinek.
 
Megéri a befektetett energia?
 
Hát… Nem lesz egyszerű olyan embereket bloggerré varázsolni, akik - nem véletlenül -  nem valamelyik gazdasági vagy kommunikációs szakot választották. Biztosan egyszerűbb lenne egy újabb éves szerződést kötni valamelyik magazinnal, de oka van, hogy vadvízre küldjük a mieinket. Így olyan értéket hozunk létre, amelyhez hasonló ebben a szegmensben még nincs, és máshol is ritkaság számba megy.
És ez így lesz rendjén, míg virág a virág, mert aki a virágot szereti, rossz blogger nem lehet, satöbbi, satöbbi, satöbbi.
 
Blogra fel!
 
Tessék nekünk szurkolni!
 
 

1 komment

Címkék: marketing kreatív munka mindennapok kert hobbi lakberendezés


A bejegyzés trackback címe:

https://visszukapalmat.blog.hu/api/trackback/id/tr591932568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

groenhersenen 2010.04.18. 21:39:14

Hollá! Na ezt jól megnézzük! Még csak épp el lett vetve a mag, kapott egy kis langyos lágyvizet és türelmesen várjuk a kibújó növénykét...
süti beállítások módosítása